Annonce

Opskrifter med øl

Vores forfædre har altid anvendt øl både i og til maden. Traditionen lever heldigvis stadig, da øl er meget velegnet i mad. Her på siden vil der fremover kommer opskrifter og tips til øl i mad. Hvis du har en god opskrift som du savner her på siden er du velkommen til at sende os en mail. Velbekomme!

Øl-ben

2 kg revelsben
2 liter boullion
3 portere
2 løg
10 hele sorte peberkorn
3-4 laurbærblade
1 kvist timian
salt
Smør til stegning

Hæld boullion, portere, løg skåret i skiver, timian, laurbærblade og peberkorn i en stor gryde og læg revelsbenene ved. Lad dem koge under låg i ca 1 time eller til de er møre.
Tag revelsbenene op, lad dem dryppe godt af og køle af.
Brun de afkølede ben i smør på en stegepande til de er sprøde og varme.
Server ølben med grønlangkål, brunede eller hvide kartofler og sennep.

Øllebrød

350 g rugbrød
1/2 l vand
2 hvidtøl
100 g sukker

Lad rugbrødet trække i øl i køleskabet natten over. Kog øllebrøden igennem ca. 10-15 minutter. Pres den evt. igennem en sigte og varm den op igen. Server med flødeskum eller mælk.
Server ølben med grønlangkål, brunede eller hvide kartofler og sennep.

Sprøde pandekager

3 æg
2 dl hvedemel
2 tsk. sukker
1 knsp. salt
1½ dl mælk
1½ dl øl

Pisk æg sammen med mel, sukker og salt. Tilsæt herefter mælk og øl og pisk dejen til en jævn masse. Lad dejen hvile 1 time i køleskab. Herefter piskes dejen igennem, og pandekagerne bages på en pande med lidt smør. Der skulle være dej nok til ca. 12 pandekager.